Selecteer een pagina

Op zaterdag 9 maart geeft het bekende YMCA Gospel Choir uit Scheveningen een concert in Berkel en Rodenrijs. Het wordt een enthousiast optreden met eigentijdse gospelmuziek. De rode draad wordt gevormd door hun project Come Closer 2.0.

De muziek nodigt jong en oud uit mee te doen. Het optreden vindt plaats in de gerestaureerde O.L. Vrouw Geboortekerk en begint om 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. De toegangsprijs is € 10,- Kaarten zijn verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel van Atten en bij Primera in Berkel.

Het YMCA Gospel Choir is opgericht in 1982 en werkt voortdurend aan haar muzikale ontwikkeling, samen met jonge conservatorium geschoolde musici. Hierdoor zijn klankkleur en stijl van het koor op hoog niveau gekomen. In het project Come Closer 2.0 hebben de koorleden met elkaar gedeeld wat geloven voor hen inhoudt, welke muziek hen daarbij raakt en wat die songs voor hen betekenen.

Op het repertoire van het koor staan o.a. nummers van Paul Baloche, Steven Curtis Chapman en Kirk Franklin. Ook worden eigen nummers gebracht, geschreven door koorleden en dirigent. 
Sinds de oprichting heeft het koor een bijdrage geleverd aan vele bijzondere kerkdiensten. 
Daarnaast heeft het meegewerkt aan grote evenementen, zoals de cd opname en live tour van Kees Kraayenoord, maar ook een radio opname met het Metropole orkest. Verder heeft het een groot aantal concerten in kerken en theaters georganiseerd, zoals 12 concerten met Linda Wagenmakers.

Het koor bestaat uit 65 leden en heeft een eigen band. De leiding is in handen van dirigent Rob Buis.

Nu de O.L. Vrouw Geboortekerk in Berkel volledig is gerestaureerd en voorzien van comfortabele banken, vloerverwarming en videoschermen wil de Vriendenstichting van de kerk het gebouw breder inzetten. Het is door de goede akoestiek ook bijzonder geschikt voor concerten. 
Om ook die mogelijkheden te benutten, rekening houdend met de bestemming van het gebouw, heeft de Vriendenstichting het YMCA Gospel Choir uitgenodigd.

 Samen hebben zij de mogelijkheden voor een verrassend optreden verkend en nu concreet ingevuld!