Selecteer een pagina

Op 30 & 31 maart is er volop actie aan de Noordeindseweg 104 in Berkel. In gebouw Willem Huygensz kun je dan Minitruckers.nl in actie zien. Ze hebben daar een circuit gebouwd waar hun minitrucks rondrijden, ladingen laden en lossen en nog veel meer! In het ernaast gelegen Koetshuys heeft RC Truckers Haaglanden een fascinerende baan ingericht waar zij hun micromodellen laten rijden.

Tijdens het event rijden er ook twee minitrucks van G.S. van den IJssel en Gebr. Van der Voort in de zaal. Kees Overmeer, een van de organisatoren heeft ze zelf gebouwd. De beide transportbedrijven zijn ook sponsor samen met DON Rijopleidingen uit Naaldwijk. Deze rijschool is aanwezig met een lestruck, waarmee het belang van verkeersveiligheid aandacht krijgt. Zo wordt de werking van de dode hoekspiegel uitgelegd, terwijl bezoekers zelf ook plaats kunnen nemen in de auto.

Kees Overmeer over zijn club Minitruckers.nl: “Zodra we bij elkaar komen vooral lekker stoeien met de radiografisch bestuurbare vrachtwagens. Een model creëren aan de keukentafel is leuk, maar de hobby wordt pas echt interessant als je jouw creatie aan anderen kunt laten zien. Wij laten graag iedereen meegenieten. De modellen zijn gebouwd op schaal 1:16 tot 1:14,5. Dit betekent dat bijvoorbeeld een trekker-opleggercombinatie meer dan 1 meter lang is! En het zijn niet zomaar modellen. Veel clubleden kiezen ervoor onderdelen, zelfs complete vrachtwagens zoveel mogelijk zelf te bouwen. Hierdoor rijden er binnen de club veel unieke modellen rond”.

Hoi Minitruckers vindt plaats op zaterdag 30 maart van 11.00 – 17.00 uur en zondag 31 maart van 12.00 – 17.00uur. Toegangsprijs is € 3,00. Het wordt een feest voor alle leeftijden!